Legfrissebb hírek

Octobot: első a soft robotikában

Most előszőr hoztak létre olyan robotot, amely akkumulátor vagy vezetékek felhasználása nélkül képes mozogni. A Harward Egyetem School of Engineering and Applied Sciences (SEAS) találmánya egy 7 cm nagyságú pneumatikus polip alakját öltötte magára.

Az új COF anyag jelentheti az elektromos autók gyorsabb feltöltését

Az elektromos autók jelenleg az akkumlátor és a szuperkondenzátor komplex összjátékának köszönhetően működnek. De a vegyészek egy új anyag fejlesztésén dolgoznak, ami nagy változást idézhetne elő.

A Cybathlon a Paralimpiák jövője?

A Paralimpiai játékok néhány héten belüli kezdésével a sportolók számos olyan versenyre készülnek, ahol a hasonló testi fogyatékkal élő emberek 528 sporteseményen méretik meg magukat, beleértve a kerekesszékes kosárlabdát vagy a kenu sprintet.

Nyerhetnek külföldi technológiai cégek Kínában?

Amikor a külföldi technológiai cégek kínai ellehetetlenítése kerül szóba, leggyakrabban a Google, a Facebook és a Twitter jut mindenki eszébe. Valójában, amíg a Facebook-ot és a Twitter-t ténylegesen blokkolták, a Google magától vonult vissza kínai cenzúrázási szabályok miatt.

Közelgő események

EUROSTARS - webinar a kutató-fejlesztő KKV-k versenyképességéért

09/01/2016

Az európai innovatív, kutatás-fejlesztési tevékenységet végző kis- és középvállalkozások versenyképességét segítő EUROSTARS Program a 2016. szeptember 15-i nemzetközi beadási határidőhöz kapcsolódva webinart szervez a jövőbeni pályázók és érdeklődők számára a program népszerűsítése és a pályázatok számának növelése érdekében.

Horizont 2020 információs nap és partnerkereső rendezvény

09/14/2016

Horizont 2020 információs nap és partnerkereső rendezvény az éghajlatváltozással kapcsolatos akció, környezet, erőforrás-hatékonyság és nyersanyagok területen

Enterprise Europe Network partnerkereső