You are here

Technológia transzfer

Szolgáltatások

Az Óbudai Egyetem a kutatás-fejlesztést és a technológiai innovációt kiemelt stratégia célnak tekinti. Ennek érdekében tudás és technológia transzferrel foglalkozó osztályt tart fenn, melynek a feladata az egyetemi, ipari együttműködéssel létrejött szellemi tulajdon menedzselése, kezelése, az intézményi tudásvagyon feltérképezése, aktiválása.

Ötlettől az üzletig

Van egy jó ötleted, de nem tudod mit kezdj vele? Kellene egy kis szakmai, üzleti segítség vagy csak egy hely ahol le tudsz ülni és fejleszteni a prototípusodat!

Töltsd ki ezt az online űrlapot (Ötleted van űrlap) és küld el nekünk. Felvesszük veled a kapcsolatot és segítünk az innovatív ötletek megvalósításában.

K+F projektek az egyetemen

Az egyetem az új intézményfejlesztési tervében kiemelten kezeli a vállalati együttműködéssel, termékkel, szolgáltatással záruló K+F projekteket, melyek hozzásegítik az egyetemet a kutatási vérkeringésbe való bekapcsolódásra.

 • Daganatos betegségek kezelését elősegítő modell-alapú optimális szabályozási módszerek kidolgozása

  Az antiangiogenikus terápia célja, hogy az angiogenezis folyamatát (új érhálózat fejlesztését) megállítsa a tumorokban, azáltal megállítva a tumor növekedését. A modern robusztus szabályozási algoritmusok automatizált gyógyszeradagolást tesznek lehetővé. A kutatás hatása a daganatterápia hatékonyságának növelése, a kezelési költségek csökkentése, a terápia mellékhatásainak minimalizálása és a páciens életminőségének javítása.

  Pályázati azonosító
  ERC-2015-StG Tamed Cancer (679681)
  Költségvetés
  1,015,900 EUR
  Projektvezető
  Dr. Habil. Kovács Levente
 • Extrém működési környezetben is üzembiztosan működő, T5 és T8 lámpák fogadására képes, energia-hatékony lámpatest család fejlesztése

  Összehasonlító elemzés készítése a világítási rendszerekről egyetemi kutatóbázis alkalmazásával. A projekt fő célja egy energia-hatékony, kedvező költségszinten előállítható, extrém működési környezetben is üzembiztosan működő T5 és T8 lámpák fogadására képes lámpatest család prototípusainak előállítása.

  Pályázati azonosító
  PIAC_13-1-2013-0055
  Költségvetés
  528,940 EUR
  Projektvezető
  Molnár Károly Zsolt
 • Kooperatív közlekedési rendszerek infokommunikációs támogatása Smarter Transport

  Infokomunikációs technolgiák kutatása által alapvető személy- és áruszállítási igények hatékonyabb, biztonságosabb és környezetbarátabb kielégítése.

  Pályázati azonosító
  TÁMOP-4.2.2/C-11/1-KONV-2012-0012
  Költségvetés
  3,016,332 EUR
  Projektvezető
  Dr. Felde Imre, Dr. Nádai László
 • Smart technológiák fejlesztése a hightech iparágak támogatására

  A projekt alapvető célja a konzorciumban résztvevő intézmények K+F+I potenciáljának növelése. A fő tevékenységek: kutatói humán erőforrás és kutatási szolgáltatások fejlesztése; hatékony nemzetközi K+F kooperáció kialakítása; módszertan kidolgozása a kutatói csoportok fenntarthatóságának biztosítására.

  Pályázati azonosító
  TAMOP-4.2.2D-15/1/KONV-2015-0002
  Költségvetés
  920,383 EUR
  Projektvezető
  Dr. Felde Imre
 • ROBOT-X Robotépítő kit fejlesztése oktatási, hobbi, kutatási és fejlesztési célokra

  A projekt keretében készített SDK által egyedi módon épített robotok programozhatók és taníthatók meg különböző feladatok elvégzésére. A robotépítő modul segítségével a mintarobotok 3D környezetben számítógépen megépíthetők robotalkatrészekből.

  Pályázati azonosító
  GOP-1.1.1-11-2012-0319
  Költségvetés
  1,222,857 EUR
  Projektvezető
  Dr. Felde Imre
 • Hibrid és elektromos járművek fejlesztését megalapozó kutatások

  A projekt fő célja a hibrid és elektromos járművek fejlesztéséhez megalapozó kutatások elindítása, ezáltal ezek elektronikájához, vezérléstechnikájához és irányítástechnikájához kapcsolódó különböző megoldások feltérképezése.

  Pályázati azonosító
  TÁMOP-4.2.2/A-11/1-KONV-2012-0012
  Költségvetés
  2,760,958 EUR
  Projektvezető
  Dr. Molnár András

Kompetencialapok

Elektronikus tananyagok tervezése, alkalmazása

Trefort Ágoston Mérnökpedagógiai Központ

FIKUSZ Fiatal Kutatók Szimpóziuma

Keleti Faculty of Business and Management

Kollaboratív tudásplatform

Keleti Faculty of Business and Management

Marketing kutatóműhely

Keleti Faculty of Business and Management

Pages

Development.Monitoring.Investment.Collaboration.Commercialisation.Discovery